안기정

• 학사 : 고려대학교 생물학과
  • 석사 : 고려대학교 생물학과 동물학전공
  • 박사 : 캔자스대학교 곤충학과 (Department of Entomology, University of Kansas, Lawrence, KS, USA)

• 충남대학교 생물과학과 교수
  • 플로리다대학교 곤충선충학과 방문교수
  • 캔자스대학교 곤충학과 방문교수
  • 캔자스대학교 자연사박물관 박사후연구원

• 바닷가 서식 반날개(딱정벌레목) 무리의 계통수, 생물지리 및 진화경향

• 바수염반날개아과(딱정벌레목 : 반날개과)의 계통 유연관계

• 한반도 반날개상과(딱정벌레목) 분류

• 한반도 딱정벌레 다양성

• Song, J.-H. and K.-J. Ahn. 2017. Species trees, temporal divergence and historical biogeography of coastal rove beetles (Coleoptera: Staphylinidae) reveal their early Miocene origin and show that most divergence events occurred in the early Pliocene along the Pacific coasts. Cladistics. pp. 20. DOI: 10.1111/cla.12206.
  • Ahn, K.-J., Cho, Y. B., Kim, Y.-H., Yoo, I.-S. and A. F. Newton. 2017. Checklist of the Staphylinidae (Coleoptera) in Korea. Journal of Asia-Pacific Biodiversity. pp. 58. DOI: 10.1016/j.japb.2017.06.006.
  • Kim, Y.-H. and K.-J. Ahn. 2016. Phylogeny of the Homalotina (Coleoptera: Staphylinidae: Aleocharinae) based on morphology. Systematic Entomology 41: 323-388.
  • Kim, Y.-H. and K.-J. Ahn. 2014. Insect Fauna of Korea. Arthropoda: Insecta: Coleoptera: Staphylinidae: Aleocharinae: Homalotini. pp. 113. National Institute of Biological Resources, Incheon, Korea.